Kulturcaféens kalender

 
Vores lørdagsmusik er efterhånden meget populær, man er derfor velkommen til at reservere plads(er) ved at kontakte os via mail: kulturcafeen@helsinge.com eller ved at ringe på 30 29 65 04 eller 42 92 99 99
 
PS! Ved arrangementer med billetsalg - tryk på "link" og du ryger direkte til vores billetsystem
 
 
 

Musik med gratis adgang

date Lørdag d. 2. juli 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang
description Jazz, Blues og Country

date Lørdag d. 9. juli 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 16. juli 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 30. juli 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang
url Link
description kommer forbi med sin guitar og spiller iørefaldende danske popsange.

date Lørdag d. 13. august 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 27. august 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 3. september 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 10. september 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 17. september 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 24. september 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 1. oktober 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang
url Link
description Amerikansk folkemusik (folk/country)
Na.Brs kommer og spiller for os igen

date Lørdag d. 8. oktober 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 29. oktober 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang
description Jam Jazz Band spiller traditionel Jazz , som man typisk kunne opleve tilbage i 1930’erne.

Bandet har ”hjemme” på Egegaarden i Espergærde, hvor vi fandt sammen da nogle af gårdens musikerne blev opfordret til, at spille til en fødselsdag. Jo – men vi skulle lige ”sætte” nogle sammen. Det blev til et hold som hurtigt kom til, at spille velklingende dynamisk traditionel jazz med en snært af dance hall swing.

date Fredag d. 4. november 2022
time 18:00 - 23:30
venue Gratis adgang
description Åben J-dag, hvor vi holder almindeligt åben hele aften med go' musik fra anlægget

date Lørdag d. 19. november 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang
description Et rutineret nordsjællandsk band der har spillet sammen i mange år.
Som har et bredt repertoire for en hver smag.
Bandet er fra Vejby.
Genren må betegnes som Bonderock med niche er Creedence Clearwater Revival og senere heraf John Fogerty.
Vi spiller det hele. Rock som blues, folkemusik til pop.

De er:
Camilla Falk - Vokal.
Jørgen Falk - Guitar.
Alex Andersen - Trommer.
Denis Hansen - Bas og vokal.

date Lørdag d. 3. december 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

date Lørdag d. 17. december 2022
time 13:00 - 15:00
venue Gratis adgang

Arrangementer med billetkøb

date Søndag d. 28. august 2022
time 15:00 - 17:00
venue Kulturcaféen Vp-Arkaden Helsinge
url Link
description Erik Grip har spillet koncerter siden 1963
I dag er en koncert med Erik Grip mere end sange. Anekdoter og røverhistorier mellem sangene gør det til noget yderst personligt og nærværende. En anmelder skrev bl.a.: ”..der går helt Niels Hausgaard i den. Det er morsomt og rørende”.
Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund”. Men også sangene ”Åbent Landskab”, ”Rose skal vi danse”, ”Gult græs mod solen” m.m. fl. har gjort sit til Erik Grips store popularitet blandt rigtigt mange.
Midt i al det populære og kommercielle må det ikke glemmes, at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs i de små folkeklubber og mindre spillesteder, der selv var begyndt i 1960´erne. Det blev til et utal af turneer solo eller sammen med navne som Trille, Sebastian og Jan Toftlund. Sidstnævnte havde især i begyndelsen Erik Grip som fast makker og akkompagnatør. Erik Grip satte også melodier til Jan Toftlunds yderst socialt engagerede og samfundskritiske tekster.
Erik Grip´s store forbillede på scenen er tydeligt Pete Seeger eller en Paul Simon, naturligt nok, da de om nogen personificerer den amerikanske folk-revivel, da den kom til Danmark. Inspiration var også de mange besøg af folksingers i Visevershuset i Tivoli, København. Her var var mødet med Alex Campbell, Dave Cousins, Sandy Denny og Trevor Lucas et personligt møde, der har sat sine spor i spillestil og måden at tiltale sit publikum på.
Udgivelsen af ”Frank Jægers Viser” i 1975 blev en ny retning indenfor folkesangen i DK, og med mange efterfølgende udgivelser af danske digte tilsat musik afsatte Erik Grip en ny musikstil i Danmark.
Erik Grip er i dag fortsat en meget aktiv musiker, der stadig indspiller musik og turnerer til kirker og på små som store spillesteder i hele landet.

OBS!
Til dette arrangement kan der tilkøbes mad, som består af en udvidet "Farfartallerken", som er en slags platte

date Torsdag d. 8. september 2022
time 19:00 - 21:00
venue Kulturcaféen Vp-Arkaden Helsinge
url Link
description OBS! Vi åbner Kulturcaféen kl. 18.00. Kom meget gerne i god tid, så der er mulighed for at købe kaffe/the eller andre lækkerier, vi lukker nemlig baren kl. 18.50, så der er stilhed, når Sebbastian går i gang kl. 19.00.Klarsyn - Spørgsmål og svar m/ Sebbastian Lorantius

En livsbekræftende aften med viden, forståelse & budskaber fra åndernes verden med clairvoyant medie Sebbastian Lorantius.

Spiritualitet er ikke for enkelte udvalgte. Denne aften vil der være fokus på den naturlighed det er at have kontakt til det åndelige, og ikke for at overbevise nogen om noget. ”Klarsyn - Spørgsmål og svar” er en spirituel aften med clairvoyant medie Sebbastian Lorantius. Aftenen starter med en kort introduktion til hvordan clairvoyance og afdødekontakt kan foregå, hvorefter der vil være en demonstration af disse kompetencer, hvor flere blandt publikum kan få kontakt med den åndelige verden. Derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål, hvor du som deltager er med til at præge aftenens teoretiske emne. Det er vigtigt, at du kommer med åbenhed og er indstillet på at bidrage med god energi til en fælleskabsfølelse, for at alle får den bedst mulige oplevelse i selskab med ånderne. Ikke alle får budskaber, og du kan derved ikke forvente at få svar eller at høre fra bestemte afdøde. Åbenhed blandt publikum er en nødvendighed, hvilket bidrager til et godt flow og en høj energi arrangementet igennem.
Aktiv deltagelse er en forudsætning for deltagelsen, specielt hvis du vil modtage et budskab. Dette betyder, at kommer der en beskrivelse af en afdød eller et clairvoyant budskab, som du kan relatere til, så skal du reagere klart og tydeligt, så flowet under arrangementet opretholdes.
RETNINGSLINJER FOR DELTAGELSE
(OBS! - Overtrædelse af nedenstående retningslinjer kan medføre bortvisning, da disse er til for opnå den bedst mulige kontakt)

Børn under 13 år kan ikke deltage. Dette gælder også små børn/babyer.
iPad, kameraer og mobiler skal holdes slukket under hele aftenen.
Lydoptagelse, videofilmning eller billeder er ikke tilladt under aftenen, uden foregående tilladelse, da Lorantius Life Spiritualist har ophavsretten til aftenen og dens indhold.
Indtagelse af alkohol må ikke ske før eller under aftenen.
Møder man op påvirket af stoffer, alkohol eller i stærk psykisk ubalance, kan man ikke deltage.
Ved udeblivelse eller ankomst efter dørene/indgangen lukkes, refunderes købte billetter ikke, da man optager plads, andre kunne have haft glæde af. Købte billetter refunderes ikke. Du er velkommen til at videresælge udenom Arrangøren.
Sebbastian Lorantius er et af landets yngste praktiserende clairvoyante medier. Mange har måske oplevet Sebbastians arbejde som kanal for ånderne via tv-programmerne “Fornemmelse for mord” & “Nærkontakt”, men han er også anerkendt for sit arbejde med private sessions samt sine klarsynsaftener landet over, og som underviser på workshops & uddannelse, samt forfatteren bag bogen “Den spirituelle verden”. I sit arbejde er han anerkendt for sin indlevelsesevne, skarphed, humor og empati, med over 10 års erfaring som ambassadør for den åndelige verden. Læs mere på www.SebbastianLorantius.dk

date Søndag d. 25. september 2022
time 15:00 - 17:00
venue Kulturcaféen Vp-Arkaden Helsinge
url Link
description DEN HYGGELIGSTE EFTERMIDDAG MED DEJLIG MUSIK OG GÆTTERIER

Klaus Strand-Holm, der er kendt fra Klaus & Servants, spiller og synger hits fra flere årtier, mens Karin Strand-Holm stiller spørgsmål om de enkelte numre. Der bliver sunget med ved bordene, der bliver grinet og hvisket til naboen. Hvem var det nu, der sang det nummer? Hvad var det nu det hed?

De spørgsmål Karin har til publikum er lette og kræver kun et kryds i JA eller NEJ rubrikken på de omdelte tipskuponer. Klaus kunne eksempelvis synge ”Gem et lille Smil” og Karin ville så spørge: ”Var det Gustav Winckler, der sang den til tops i Danmark?” JA eller NEJ.
Inden tipskuponen afleveres sætter deltagerne en cirkel om den sang, de mener, er den mest populære. Spændingen stiger, for er dét nummer, som man selv kan li’, nu også favoritten hos de andre deltagere? Arrangementet afsluttes med præmieoverraskelse.

Der er mulighed for spisning inden musikken starter. Vi byder på en dejlig farfartallerken, som er en slags platte.

Velkommen til en hyggelig dag sammen med os.

OBS!

Der er mulighed for at bestille mad til dette arrangement:
Spisning kl. 13.00 (udvidet farfartallerken - en slags platte)
Tip et hit kl. 15.00
Kulturcaféen | VP Arkaden 24, 3200 Helsinge  | Tlf.: 42 92 99 99